Susu Ibu Banyak & Pekat Effect Berpantang Dengan Set Berpantang Terbaik. Lagi perkongsian testimoni terbaik menyusukan bayi semasa ‘Berpantang Dengan Set Berpantang Shaklee’. Saya pasti ade jugak mereka di luar sana yang masih struggle nak menyusukan bayi selepas bersalin. Ini kerana akhir-akhir ini saya kerap bertemu dengan ibu yang mengalami masalah untuk menyusukan bayi mereka.

Susu Ibu Banyak & Pekat Effect Berpantang Dengan Set Berpantang Terbaik

Ada seorang ibu ni, ibu muda yang baru lepas bersalin anak kedua. Beliau mencari krim untuk masalah ruam anak yang agak terok. Saya sangat-sangat kasihan ibu ni memandangkan beliau tak dapat nak menyusukan anak sedari anak dilahirkan kerana tiada susu katanya, walaupon ini adalah pengalaman anak kedua beliau. Justeru anaknya diberikan susu formula.

Isu nak banyakkan susu ibu bukan isu kecil. Ramai ibu muda yang menghadapi masalah ini kerana kekurangan ilmu dan tak cukup persediaan mental, fizikal dan ilmu menyusukan bayi kerana ianya bukan selalu dilalui.

Saya pernah kongsikan tips nak banyakkan susu ibu sejurus selepas bersalin.

>>>>> 5 Cara Banyakkan Susu Ibu Sejurus Selepas Bersalin <<<<<<

Apa yang penting, tak kira anda sedang hamil anak ke berapa sekalipun, adalah wajar anda banyak membaca dan buat persediaan untuk menyusukan bayi anda sedari anda hamil lagi. Dengan ilmu penyusuan tersebut ia mungkin akan membantu anda untuk menyusukan bayi secara eksklusif selepas anda bersalin kelak.

Jom baca perkongsian ini, #shakleeeffect yang ibu berpantang ini dapat selepas makan Set Berpantang Shaklee ketika berpantang.

TESTIMONI 4 : NADIMAH MUHAMAD

SIHAT, BERTENAGA DAN SUSU IBU BANYAK DENGAN SHAKLEE MEMENUHI IMPIAN SEMUA IBU BERPANTANG

.

Hai semua. Assalamualaikum!

Nadim nak share sikit pengalaman berpantang anak yang pertama ni dengan set berpantang Shaklee.

.
Sebenarnya set yang Nadim ada untuk berpantang ni adalah set vitamin yang memang Nadim dah makan sejak 3tahun lepas lagi.

.

Susu Ibu Banyak & Pekat Effect Berpantang Dengan Set Berpantang Terbaik

 

Tapi sebab baru first time mengandung kan, so lagi konsisten la Nadim ambik setiap vitamin tu. Tak nak la pulak jadi apa-apa kat anak.

.
Lagi2 sejarah keturunan keluarga belah arwah mak Nadim memang banyak and hampir semuanya GDM masa mengandung yang terus lekat diebetes sampai akhir hayat dan keguguran banyak2 kali. And Nadim BEBAS GDM!

.
Masa berpantang Nadim ada vitamin B complex, zinc complex, vitalea, oste, vitamin C dan Omega guard. Tambah 1 lagi vivix yang memang Nadim beli khas untuk berpantang. Masa ni belum lagi minda terbukak untuk minum ESP yang super famous tu.

.
Alhamdulillah berkat konsisten makan setiap hari vitamin2 ni, hasilnya luka Nadim cepat baik. Cepat bercantum elok cumanya benang jahitan tu je lah rasa tak selesa.

Luka Cepat Sembuh, Susu Ibu Banyak & Pekat

Daripada dalam ward lepas bersalin lagi Nadim dah ada susu yang warnanya sangat kuning dan pekat. Zayyad dah menyusu daripada minit-minti pertama dia lahir lagi dan masa tu dia sangat bersih walaupon belum dimandikan. Menjadi ibu kepada anak yang pertama ni jadi igauan ramai ibu2. TAKUT TAKDE SUSU!

.
Tapi alhamdulillah, sejak daripada awal lagi memang dah follow bab penyusuan susu ibu. Segala ilmu dah dikorek dan hanya tinggal apply je. Dan alhamdulillah juga, berkat kerajinan dapatla 2 tong nasi besar bawak balik EBM frozen stock selepas 2bulan berpantang kat kampung. Zayyad takde jaundis yer walaupon Nadim darah O.

.
Nadim berpantang dengan inlaw yang mana tak bagi makan buah pon masa pantang. Bayangkan nutrisi apa je yang ada. Karbohidrat dari nasi dan protein dari ikan, dan sayur yang dah dibuat tumis air. Sayur kompem takde nutrisi sebab dah layu gila lepas dimasak.
Kurang nutrisi menyebabkan luka lambat sembuh dan ibu kekurangan tenaga!

Ibu Bertenaga, Susu Ibu Banyak, Tiada Sembelit, Berat Badan Turun Dan Strech Mark Kat Badan Hilang

Tapi semua berjalan lancar. Sepanjang berpantang, semua orang cakap macam tak pantang pon. Bertenaga! Mandikan anak sendiri, mandi sendiri,drive sendiri ke klinik untuk checkup sebulan, makan memang la sendiri. Hihi.

.
Muka Nadim pon tak pucat. Rambut masa tu pon tak gugur. Darah nifas sangat lancar. Kalau darah yang tak lancar ni bahaya yang boleh sebabkan ibu rasa sakit gila dalam perut macam nak bersalin lagi!

Owh lupa! Lepas 2minggu berat dah kembali 55kg dan habis pantang berat dah 54kg!

.
Tu lah pengalaman nadim dengan set berpantang shaklee. Sembelit pon takde bila konsisten makan ostematriks. Jangan tak taw, sembelit adalah salah satu mimpi ngeri yang amat bagi ibu berpantang.

.
Yang bestnya, set tu lah daripada dulu 3 tahun lepas hingga lah sekarang menyusukan anak yang dah berumur 10bulan. Stretchmark Nadim yang macam harimau belang dah hilang masa Zayyad umur 6-7 bulan lagi!

.
Vitamin Shaklee memang awesome! InsyaAllah takkan cari set lain dah untuk seterusnya pon!

.
Cadangan Nadim, kalau korang takut nak makan jamu2 yang akan menyebabkan anak terkena jaundis dan dalam masa yang sama nak kembali sihat, langsing dan bertenaga serta susu banyak, Shaklee PILIHAN PERTAMA!

 

 

SET BERPANTANG SHAKLEE

Set Berpantang Shaklee @ Set Postnatal Shaklee terdiri dari,

  • VitaLea
  • Sustained Release Vita C
  • B Complex
  • Ostematrix
  • ESP
  • Alfalfa Complex
  • Zinc Plus
  • Omega Guard

Untuk info lanjut berkenaan Set Berpantang Shaklee

>>>>> BACA SINI, SET BERPANTANG SHAKLEE <<<<<<

Macam mana nak dapatkan SET BERPANTANG SHAKLEE?

CARA PERTAMA

 

Anda boleh terus klik LINK DI BAWAH untuk pembelian secara online di laman e-sell menggunakan KAD DEBIT/CREDIT anda. Anda juga masih boleh memilih vitamin mengikut keutamaan dan budget anda dalam e-sell ini. Pihak Shaklee akan terus buat penghantaran produk SET BERPANTANG SHAKLEE untuk anda.

 

CARA KEDUA

 

Boleh buat pembayaran terus pada saya, SITI dan saya uruskan untuk pembelian produk. Anda berpeluang untuk jimat 15% hingga 25% dengan pendaftaran ahli Shaklee dengan saya.

Daftar ahli SHAKLEE untuk menikmati penjimatan berterusan dan PRIVILEGE sebagai ahli.

CARA KETIGA

 

Penghantaran depan rumah atau lokasi pilihan di sekitar Gopeng, Batu Gajah, Tronoh, Bandar Universiti, UTP, UiTM Seri Iskandar, Seri Iskandar, Parit & Bota. Boleh WHATSAPP saya, untuk urusan COD di kawasan tersebut.

Jika berdekatan dengan Branch Shaklee, boleh gunakan ID saya juga 1171436 untuk mendaftar sebagai ahli dan buat pembelian di sana.

POSTAGE SELURUH MALAYSIA INDONESIA SINGAPORE & BRUNEI

HUBUNGI SAYA SEGERA UNTUK KONSULTASI LANJUT DAN JADUAL MAKAN YANG BERKESAN UNTUK PENGAMBILAN SET BERPANTANG SHAKLEE. EKSKLUSIF UNTUK PELANGGAN-PELANGGAN SAYA!

BERMINAT UNTUK JANA PENDAPATAN DENGAN TEAM KAMI?

Dengan kualiti produk yang terjamin, saya memerlukan pengedar untuk memenuhi keperluan di setiap pelusuk negeri termasuk negara jiran seperti Indonesia, Singapura dan Brunei.

Hubungi saya jika anda berminat menjadi pengedar di kawasan anda, kehadiran anda amat dialu-alukan!

Pengedar Sah Shaklee :

Siti Noraini Sheikh Abdullah

(Shaklee ID 1171436)

Email : sitinurra77@gmail.com

✆HP : 019-514 6495

✆WhatsApp : 019.514.6495

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nak beli Shaklee? Klik SINI untuk hubungi saya