Produk Kecantikan Paling Berkesan Atasi Jerawat, Jeragat, Kulit Kusam Dan Rosak. Hari ni saya nak share produk paling best di abad ini, yang paling berkesan untuk pelbagai masalah kulit semasa, paling selamat, paling natural dan reliable kerana ia ada kajian yang tersendiri oleh pakar-pakar sains yang diiktiraf. Persoalannya, penting ke pemilihan produk kecantikan paling berkesan lagi baik untuk merawat kulit muka agar kecantikan kulit muka terpelihara berpanjangan secara semulajadi tanpa menjejaskan kesihatan?

Jawapannya, sangat-sangat PENTING!

Lambakan produk-produk timbang kilo dan produk jenama sendiri di pasaran semuanya adalah kerana terdapat permintaan yang tinggi untuk cantik, putih, glowing dan macam-macam lagi dengan cepat tapi murah. Ini menimbulkan keghairahan pengusaha yang ingin cepat kaya dengan mengambil produk-produk dari pasaran luar dan membuat repackaging dengan jenama sendiri tanpa menghiraukan bahan-bahan terlarang yang terkandung dalam produk kosmetik ini membahayakan kesihatan pengguna.

Akibatnya pengguna menanggung kesan bahan-bahan kimia berbahaya di dalam badan. Kesan ketara yang menakutkan pengguna ialah kulit muka breakout, ditumbuhi jerawat bernanah memerah, muka jadi berparut hitam dan pelbagai lagi. Kesan yang tak nampak pula ialah bahan-bahan kimia berbahaya ini terkumpul di dalam badan dan boleh menyebabkan risiko kerosakan organ, penyakit kronik seperti kanser dan risiko kepada janin dalam jangkamasa panjang.

Senarai Terkini 122 Produk Kosmetik Beracun Oleh KKM Sejak 2008 – 2018 klik SINI.

Jom tengok antara kesan-kesan berbahaya, bahan-bahan faveret pengusaha dalam kosmetik yang tidak ada kajian serta diragui pembuatannya atau dengan nama lain, produk timbang kilo. Ia turut diharamkan dan ditarik balik pasarannya oleh KKM (Kementerian Kesihatan  Malaysia)

MERKURI

Selalunya terdapat pada krim-krim pencerah kulit. Bahayanya merkuri dalam produk kecantikan kulit adalah kerana

  • penyebab kepada alahan dan perubahan warna kulit
  • menyebabkan bintik hitam pada kulit
  • boleh menyebabkan kerosakan saraf, otak dan buah pinggang
  • sekiranya hamil, boleh menjejaskan perkembangan janin

HIDROQUINON

Bahan terlarang ini pula digunakan secara berleluasa oleh pengusaha kerana kebolehannya menghalang pembentukan melanin pada kulit justeru kulit mudah menjadi putih seperti kulit kena bleach. Remaja memang mudah terpengaruh untuk cepat putih dan cantik.  Tapi bahayanya penggunaan pada kulit akan menyebabkan keradangan pada kulit, kulit akan manjadi nipis, sensitif dan kadang-kadang seakan-akan terbakar. Kesan jangka panjang juga mampu mendedahkan si pemakai kepada masalah kanser kulit dan sebagainya. Mengerikan kan!

TRETINOIN

Bahan kimia ini pula sering didapati dalam produk rawatan jerawat, rawatan kulit sunburn ataupon pemutihan kulit. Bahan ini juga dikategorikan sebagai berbahaya kerana ia boleh menyebabkan keradangan kulit. Selain dari itu, bahan ini boleh merencatkan perkembangan janin hingga membawa kepada kecacatan janin.

SEMAK! Macamana nak tahu sesuatu produk itu mengadungi bahan beracun.

  1. Boleh memutihkan kulit dalam masa yang singkat.
  2. Bila disapu pada kulit, kulit cepat terasa panas dan gatal
  3. Kulit berasa iritasi dan memerah bila terkena matahari selepas memakai produk ini.
  4. Apabila berhenti memakai produk ini, kulit mudah ditumbuhi jerawat & bintik-bintik hitam
  5. Pori-pori muka kelihatan mengecil padahal kulit muka yang dh semakim menipis.

SET RADIANT 4 : Produk Kecantikan Paling Berkesan Atasi Jerawat, Jeragat, Kulit Kusam Dan Rosak

Antara TESTIMONI SET RADIANT 4 SHAKLEE

Set Radiant 4, produk kecantikan paling berkesan tangani masalah jerawat, jeragat, kulit kusam dan kulit breakout

  • menangani masalah kulit muka rosak atau breakout akibat produk skincare berbahaya dan beracun
  • membuang toksin yang mungkin boleh menjejaskan organ dalaman badan untuk keluar dari badan

Set Radiant 4, produk kecantikan paling berkesan tangani masalah jerawat, jeragat, kulit kusam dan kulit breakout

  • menangani masalah kulit kusam dan menggantikannya dengan kulit yang lebih anjal, lebih cerah, lebih gebu dan lebih berseri

Set Radiant 4, produk kecantikan paling berkesan tangani masalah jerawat, jeragat, kulit kusam dan kulit breakout

  • tangani masalah jerawat akibat ketidakstabilan hormon,
  • memudarkan bekas parut-parut jerawat

Set Radiant 4, produk kecantikan paling berkesan tangani masalah jerawat, jeragat, kulit kusam dan kulit breakout

  • mengatasi masalah jerawat besar-besar@jerawat batu dan jerawat bernanah

Set Radiant 4, produk kecantikan paling berkesan tangani masalah jerawat, jeragat, kulit kusam dan kulit breakout

  • kulit muka lebih anjal, lebih berseri, glowing dan bebas jerawat
  • badan lebih bertenaga
SET RADIANT 4 SHAKLEE terdiri dari
  1. ESP Shaklee
  2. SR Vita C
  3. GLA Complex
  4. Shaklee Collagen Powder

Boleh klik SINI untuk info lanjut SET RADIANT 4 SHAKLEE

Sekiranya anda ingin terus membeli SET RADIANT 4 SHAKLEE Online dengan menggunakan kad kredit atau kad debit anda? KLIK BUTTON ni

Dan sekiranya anda ingin order dan dapatkan SET RADIANT 4 SHAKLEE pada harga ahli dan penjimatan berganda serta menikmati manfaat-manfaat dengan keahlian Shaklee, bolehlah klik BUTTON ini.

Atau hubungi saya di,

✍FB : Siti NorAini Sheikh Abdullah

✍FB Page : CelikSihat Page

✐Blog : CelikSihat 

✐Instagram : agen_shaklee_siti
✉Email : sitinurra77@gmail.com
✆HP : 019-514 6495
✆WhatsApp : 019.514.6495

Inshaallah saya akan bantu anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nak beli Shaklee? Klik SINI untuk hubungi saya