Peluang Bisnes Shaklee Jana pendapatan Hingga Bonus Infiniti – Realiti atau Fantasi? Bercerita berkenaan peluang bisnes Shaklee saya teringat kali pertama menghadiri Business Leader National conference 2017 anjuran Shaklee buat kali pertamanya yang terbuka kepada semua leader Shaklee bersyarat. Bersesuaian dengan tema BLNC2017 iaitu BUILT TO LAST.

KENAPA BUILT TO LAST?

Ringkasnya, bisnes Shaklee sangat berbeza dengan mana-mana bisnes online di Malaysia. Sistem perniagaan yang direka di dalam Shaklee memberi peluang untuk kita membina perniagaan kita sendiri dengan produk yang dikeluarkan oleh Shaklee yang boleh bertahan untuk jangka panjang hingga boleh diwariskan ke anak cucu. Malahan Shaklee sendiri di dalam Malaysia telah bertahan lebih dari 60 tahun.

Jangan terperanjat, mereka yang telah terjebak dalam bisnes Shaklee ada yang telah lebih dari 25 tahun namun masih lagi gah sebagai pengguna dan sebagai usahawan jutawan di Malaysia. Inilah yang menjadi perbezaan dengan lain-lain bisnes online di Malaysia yang kebanyakkan bersifat pasaran pada hari ini dan hasilnya untuk hari ini. (tidak berpanjangan)

PELUANG BISNES SHAKLEE JANA PENDAPATAN HINGGA BONUS INFINITI

Jadi,benarkah dengan sign up keahlian sebagai ahli berdaftar Shaklee membuka peluang individu untuk memulakan bisnes dan menjana pendapatan sehingga mendapat bonus tahap infiniti setelah kita tahu kita juga mampu membina kerjaya dan bisnes yang bersifat jangka panjang dengan Shaklee?

Jom kita kupas.

Sebelum tuh, kita sneak peek skit bonus seorang SID yang buat keputusan untuk betul-betul konsisten dan fokus bis Shaklee dalam masa beberapa bulan je. Berapa income yang diorang dah capai setelah decide nak join bisnes dengan serius.

Peluang Bisnes Shaklee Jana pendapatan Hingga Bonus Infiniti - Realiti atau Fantasi?

Peluang Bisnes Shaklee Jana pendapatan Hingga Bonus Infiniti - Realiti atau Fantasi?

Rasa woww sangat kan.

Ye lah, rate bonus 2k-4k boleh dikira rate basic gaji bagi orang yang dah bertungkus lumus belajar 4-5 tahun untuk dapatkan segulung ijazah. Itu pon kalau diterima bekerja dengan syarikat yang bersedia nak offer starting gaji dengan 2-3 ribu basic.

Belum lagi dengan outstationnya, papperworks kena siapkan, masa tak menentu, target dan macam-macam lagi. Habis masa begitu je untuk kerja. Tiap-tiap bulan dapat jumlah yang sama. Tolak loan rumah, PTPTN, loan kereta, pengasuh anak, kirim kat mak ayah dll, habis dah duit gaji malah negatif pula nak berbelanja untuk keperluan sendiri. Begitulah strugglenya kehidupan skrang tambah-tambah lagi harga barang-barang keperluan saban tahun makin naik.

Makanya peluang untuk buat side income sangat banyak di luar sana. Tapi sangat berbeza dengan apa yang bakal anda peroleh kalau anda bijak memilih jenis pekerjaan parttime.

PELAN BONUS YANG BANYAK & BESAR UNTUK SETIAP SID

Nampak tak sederet code pada statement bonus Shaklee kat gambar? Haa.. tu lah senarai jenis-jenis bonus yang layak kita dapat kalau kita ambil serius peluang bisnes Shaklee untuk hana income yang banyak.

Dia terdiri dari,

  • personal bonus
  • net personal bonus
  • leadership bonus sehingga 6 level
  • retail profit
  • CAR BONUS
  • bonus leader rank tinggi yang bermula dari coordinator sehingga master coordinator

Sebab tu peluang bisnes Shaklee untuk jana income hingga bonus infiniti bukanlah satu fantasi kosong. Di dalam Shaklee kita boleh tentukan sendiri jumlah income yang bagaimana kita inginkan. 3 angka, 4 atau 5 angka anda boleh tentukan sendiri dan bekerja ikut target yang ingin kita capai.

PELUANG BISNES SHAKLEE, APA BONUS YANG DITAWARKAN SEHINGGA BOLEH MENJADI INFINITI INCOME?

Sebagai seorang ahli berdaftar atau kini bersedia untuk menjadi SID (Shaklee Indipendant Distributor/Pengedar Sah Shaklee), maka wajiblah kita ketahui manfaat yang boleh kita perolehi sekiranya kita ingin serious berniaga. Supaya kita tidak melengahkan masa dan mampu membuat target peribadi bonus yang kita ingin capai.

Dengan cara ini, usaha kita akan lebih terarah dan fokus untuk mencapai target akan lebih  mudah untuk dilaksanakan.

Berikut antara cara jana pendapatan dengan Shaklee sehingga bonus infiniti dan bagaimana kita boleh menjana pendapatan di dalam Shaklee.

1. UNTUNG RUNCIT

Kita akan dapat untung runcit daripada jualan produk. Iaitu bila kita beli pada harga ahli (DP, Distributor Price) dan menjual produk pada harga runcit (SRP, Shaklee Retail Price). Iaitu UNTUNG RUNCIT = SRP – DP.

2. PERSONAL GROUP BONUSES (Bonus Kumpulan Peribadi)

Kita akan mendapat Bonus Kumpulan Peribadi apabila kita serta Pengedar Kumpulan Peribadi kita menjana jualan produk bulanan. Kita akan menerima bonus berdasarkan jumlah jualan produk tersebut. Jumlah Bonus Kumpulan Peribadi dibayar berdasar kepada jumlah jualan terkumpul bagi bulan kelayakan berdasarkan Jadual Bonus Kumpulan Peribadi Shaklee seperti berikut,

Peluang Bisnes Shaklee Jana pendapatan Hingga Bonus Infiniti - Realiti atau Fantasi?

3. LEADERSHIP BONUSSES (Bonus Kepimpinan)

Sebaik sahaja kita  naik rank Supervisor (pangkat pertama), akan dan mula membina Supervisor lain di dalam organisasi kita, kita akan mula mendapat Bonus Kepimpinan bulanan pada jumlah setiap Pemimpin Perniagaan sehingga enam generasi di bawah anda, bergantung pada pangkat anda. Ini adalah bonus atas usaha anda bagi menyokong dan membangunkan kumpulan anda.

4. INFINITY BONUSES (Bonus Infiniti)

Kita akan dibayar oleh Shaklee Infiniti Bonus setiap bulan bila kita mencapai rank Coordinator & ke atas. Bonus Infiniti adalah bonus bulanan yang dibayar maksimum 1.5% di atas Nilai Mata Kumpulan (GPV) bagi setiap orang berdasarkan Pangkat anda serta Pangkat Pemimpin Perniagaan dalam organisasi anda – bermula dari pangkat Coordinator.

CARA PENGIRAAN KHUSUS BONUS DARI STEP 2 KE 4 BOLEH DIRUJUK PADA KIT KEAHLIAN PANDUAN PERNIAGAAN SHAKLEE MUKASURAT 31-37.

5. GOLD AMBASSADOR PROGRAM (Duta Emas)

Seronoknya biz Shaklee, ia tidak tertakluk di dalam Malaysia sahaja. Sebagai Pengedar Shaklee, kita mempunyai keistimewaan untuk memperluaskan perniagaan hingga ke peringkat antarabangsa. Iaitu menaja keahlian luar negara termasuk US, Canada, China, Japan, Taiwan, Indonesia dan Mexico.

Ok, ada lagi satu bonus paling best yang terbentang luas untuk SID Shaklee raih iaitu

6. CAR SUBSIDY (Bonus Kereta Berbentuk Cash)

Apabila kita menjadi seorang pemimpin perniagaan (pangkat Supervisor dan ke atas), kita akan mempunyai hak istimewa untuk menyertai program subsidi kereta. Peserta bagi program ini perlu memenuhi pra-syarat jumlah unit setelah yang diperlukan selepas di mana beliau boleh mendapat pencapaian bonus tunai bulanan setelah memenuhi syarat-syarat jumlah unit bulanan yang diperlukan.

Haa, nampak tak susunan bonus yang ditawarkan oleh Shaklee khusus buat pengedar-pengedar berdaftarnya. Sebab itu peluang bisnes Shaklee jana pendapatan hingga bonus infiniti ni adalah satu realiti. Ramai yang telah berjaya mencapainya pendapatan sehingga 5 dan 6 angka kerana janji-janji Shaklee bukanlah satu omongan kosong kalau kita telah menepati dan melepasi syarat-syaratnya.

KESIMPULANNYA

Peluang bonus ini terbuka luas buat semua tak kira anda telah lama menjadi ahli berdaftar Shaklee atau baru sahaja sign up keahlian kerana peluang untuk jana pendapatan dengan Shaklee sehingga bonus infiniti adalah untuk mereka yang benar-benar serius buat bisnes, fokus dan siapa yang buat dia yang dapat. Bukan siapa cepat dia dapat.

Oleh itu, peluang bisnes Shaklee tidak hanya terbuka buat mereka yang ingin mencari pendapatan sampingan di samping kerja hakiki, ia terbuka juga pada semua suri rumah tak kira usia, pelajar IPT/IPTS, pekerja gomen, cikgu-cikgi, lawyers, engineers, arkitek dan sesiapa sahaja yang sanggup berusaha gigih dan serius untuk berbisnes Shaklee.

Saya sangat-sangat serius nak membantu anda membina kerjaya atau membuat side income mengikut keperluan atau target anda di bawah group bisnes JUTAWAN CELIK SIHAT (di bawah bimbingan SGW Group, OMS Group, TTDB Group, OSF Group & iReach Group). Saya masih lagi terlibat sepenuhnya dalam bisnes Shaklee secara online & offline serta menjana side income daripadanya.

Jom sertai saya! Untuk pertanyaan lanjut, bolehlah hubungi saya di,

✍FB : Siti NorAini Sheikh Abdullah

✍FB Page : CelikSihat Page

✐Blog : CelikSihat 

✐Instagram : shakleeseriiskandar_kakct
✉Email : sitinurra77@gmail.com
✆HP : 019-514 6495
✆WhatsApp : 019.514.6495

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *