Omega Guard Shaklee
Omega Guard Shaklee RM 136.25

 

Omega Guard Shaklee

Perbezaan Shaklee

Minyak Ikan Terbaik di Dunia.

Omega Guard Shaklee diekstrak dari ikan laut air sejuk (sardine,mackerel,herring,anchovies) di perairan negara Jepun . Ia bukan dari hati minyak ikan . Omega Guard adalah 3 kali lebih tumpat berbanding ketumpatan hati minyak ikan . Dibandingkan dengan produk – produk  minyak ikan omega di pasaran ,Omega Guard Shaklee merupakan minyak ikan paling tulen di dunia yang mengandungi rangkaian spektrum penuh 7 jenis asid lemak Omega 3 semulajadi termasuk EPA , DHA ,ALA dan banyak lagi .Satu sajian omega guard ini  dapat membekalkan 905 mg asid lemak omega-3 EPA dan HDA.

Kebanyakan pengusaha-pengusaha kilang menggunakan kaedah penyulingan tekanan tinggi untuk mengekstrak tekanan ikan . Akan tetapi ,kaedah ini bukan sahaja akan memusnahkan sesetengah nutrien ,malah tidak boleh menapis kandungan logam yang membahayakan kesihatan .Shaklee menggunakan kaedah ultratulen bergred framaseutikal teknologi terkini untuk menghasilkan Omega Guard .Ia dihasilkan melalui satu proses penyulingan proprietary tiga molekul untuk mengakstrak asid lemak omega-3 yang paling tulen sementara menyingkirkan bahan -bahan berbahaya seperti plumbum ,merkuri ,arsenik ,cadmium ,dioksin dan PCB (polychlorinated biphenyl – merupakan bahan kimia industri yang sangat toksik).

Manfaat Utama

  • Asid lemak

Omega-3 terpenting yang tidak dapat dihasilkan oleh badan kita.Oleh itu ,kita perlu mengambilnya dari makanan .Omega-3 dari asas tumbuhan tidak boleh ditukarkan kepada EPA dan DHA secara berkesan oleh badan .Omega-3 membantu rembesan prostaglandin dengan lebih berkesan untuk menghalang prostetomegaly dan membuang air kecil yang timbul daripada punca andropos .Ia juga mengimbangi perubahan dalam kepekatan hormon wanita yang menyebabkan PMS ,bagi kulit licin dan kemerah-merahan .

  • Mencegah penyakit saluran darh dan strok

DHA dan EPA boleh menentang thrombosis,merendahkan kadaran tekanan dan kepekatan darah ,juga boleh melincirkan dan melancarkan saluran-saluran darah .Oleh sebab itu ,ia efektif dalam mengekalkan tekanan darah normal dan ketegangan di leher mahupun sakit kepala .Ia juga boleh merendahkan kolestrol ,menghindar pembekuan darah di dalam badan ,membantu mengekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolestrol LDL ,mengawal masalah obesity ,mencegah jangkitan-jangkitan kuman seperti arteriosclerosis dan myocardial infaction serta membantu mengurangkan risiko penyakit jantung .

  • Membantu tumbesaran dan perkembangan otak janin dan membantu perkembangan memori

DHA ialah nutruen utama untuk otak,system saraf dan retina.IA penting terutamanya pada 3 bulan terakhir perkembangan otak janin semasa di dalam kandungan.DHA meningkatkan keupayaan ingatan dan pembelajaran,mencegah penyakit Alzheimer,memelihara penglihatan dan pendengaran serta mencegah migraine.Susu ibu mengandungi kandungan DHA yang tinggi.Satu hidangan Omega Guard pula membekalkan 905 mg asid-asid lemak omega-3 EPA dan HDA.

  • Meningkatkan system imunisasi dan menyihatkan peparu

Memperbaiki alahan kulit, psoriasis, demam hay, bronchitis, penyakit Lelah, hepatitis, SLE (lupus erythematosus) dan penyakit buah pinggang.

  • Menentang kanser

Kajian telah menunjukkan bahawa Omega-3 boleh mencegah kanser peparu,payudara,protat dan kolon.Ia juga boleh meningkatkan enterograstitis,merangsang kesihatan hati selepas pembedahan dan membantu pancreas pesakit kanser untuk berfungsi dengan lebih efektif.

  • Memelihara fungsi sendi(arthritis)

Paras asid lemak omega-3 larut dalam tisu rawan.Oleh sebab itu ia boleh mencegah kemusnahan enzim yang membentuk tisu rawan.Ia mencegah arthritis,gout dan memelihara fungsi sendi-sendi dengan efektif.

  • Mencegah Insomnia dan membantu mengurangkan tekanan

Kajian telah membuktikan bahawa EPA dan DHA mempunyai keupayaan untuk menstabilkan emosi dan membantu dalam perkembangan kesihatan mental serta mencegah masalah- masalahnya seperti kemurungan, tekanan, kebimbangan (anxiety), neurasthemia, insomnia, autism, kehiperaktifan dalam kalangan kanak-kanak dan penyakit skizofrenia.

American Public Health Association mengesyorkan masyarakat awam untuk mengambil ikan laut air dalam sekurang-kurangya pada kuantiti minimum iaitu bersaiz seperti kad permainan sebagai makanan berjadual,sebanyak dua kali seminggu kerana ianya mengandungi paras asid lemak omega-3 yang baik.Sebagai tambahan,ia membantu mengurangkan risiko penyakit jantung pada kadaran sebanyak 44%.

 

Kenapa ikan laut air dalam?

Pada tahun 1970,seorang saintis Amerika,pemenang Nobel Price,telah menemui satu persoalan:Penduduk Eskimo yang hidup dalam persekitaran yang berbeza mempunyai tahap kesihatan yang berbeza.

Orang Eskimo yang hidup di Greenland,Denmark tidak menghidapi sebarang masalah seperti sakit jantung,lelah,tekanan darah yang tinggi dan kencing manis manakala penduduk yang hidup di Kawasan Amerika Utara,yang menjadikan daging berkolestrol tinggi sebagai makanan asasi mereka juga yang bekerja sebagai pemburu menghadapi pelbagai komplikasi kesihatan yang berkait rapatdengan jantung.

Penyelidikan lanjut mengenai ikan air laut sejuk menunjukkan bahawa setiap daripadanya mengandungi asid lemak tidak tepu yang sangat tinggi iaitu EPA dan HAD yang boleh merendahkan kandungan lemak dalam darah,menurunkan kadar penggumpalan platlet dalam darah merah lantas melambatkan pembentukan thrombus serta merawat penyakit Lelah dan alahan kulit dengan berkesan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *