Bagaimana ESP berfungsi membantu merawat sakit gastrik? Baru-baru ini saya didatangi oleh seorang pesakit gastrik kronik. Beliau ingin mendapatkan set gastrik shaklee. Namun beliau agak keberatan untuk meminum ESP yang disarankan. Beliau bertanya sama ada bolehkah sakit gastriknya dikawal sekiranya tidak mengambil ESP?

Boleh rujuk SINI punca-punca dan tanda-tanda serangan gastrik.

FUNGSI ESP DALAM MERAWAT SAKIT GASTRIK

Cara Merawat Sakit Gastrik Dengan Berkesan

Sebenarnya jawapan bagi soalan tersebut adalah ESP atau Energizing Soy Protein Shaklee adalah key suplemen bagi menangani sakit gastrik.

Bagaimana ESP Berfungsi Dalam Merawat Sakit Gastrik?

Anggota tubuh badan manusia sebenarnya terdiri daripada komponen-komponen protein. Daripada unit-unit sel tubuh bergabung menjadi tisu-tisu badan yang kemudiannya membentuk organ badan manusia. Dan sel-sel ini terbuat daripada rangkaian-rangkaian protein.

Sebagai contoh,

  • Kulit manusia adalah organ terbesar. Ia terbina daripada rangkaian-rangkaian protein
  • Paru-paru, buah pinggang, perut juga adalah organ yang terbina daripada sumber protein bahkan,
  • Hormon tubuh, enzim dan sistem imun badan manusia yang membantu menentang penyakit juga kesemuanya terbentuk daripada rangkaian-rangkaian protein.

Sel-sel ini pula adalah hidup dan silih berganti. Ia juga mampu merosak akibat serangan penyakit mahupun radikal bebas dan ia juga mampu menyembuh atau hidup bermutasi akibat kesan sel-sel lain yang rosak.

Keadaan Perut Pesakit Gastrik

Bagi keadaan seorang pesakit gastrik, keadaan perutnya mengalami masalah. Ia bukan sahaja akibat lebihan asid dalam perut. Tapi keadaan dinding-dinding mukosa perut telah menipis, berlaku keradangan atau luka pada dinding-dinding perut sehingga tahap yang kronik perut mengalami ulser.

Ubat untuk meneutralkan lebihan asid perut sahaja adalah tidak mencukupi. Perut kita masih perlu bekerja untuk memproses makanan yang telah dimakan dan perut juga terus-terusan menghasilkan asid perut untuk proses penghadaman.

Oleh itu, sumber protein yang lembut, bersifat alkali dan bertindakbalas meneutralkan lebihan asid dalam perut tapi dalam masa yang sama berfungsi menggalakkan pertumbuhan sel-sel baru perut sangat-sangat diperlukan oleh perut yang sedang mengalami keradangan. Ia membantu merawat organ perut yang luka dengan menggantikan sel-sel perut yang rosak. Gabungan ESP dalam menggalakkan pertumbuhan sel-sel baru bersama B Complex, Ostematrix dan Peppermint Ginger untuk mengawal lebihan asid dalam perut serta membuang angin membantu mempercepatkan proses penyembuhan sakit gastrik.

Protein Haiwan vs Protein Soya Shaklee

Haa, nampak tak betapa pentingnya fungsi ESP dalam membekalkan sumber protein bagi merawat organ-organ tubuh manusia yang sedang sakit? Best kan! Ini sedikit berbeza dengan sumber-sumber protein yang biasa kita makan setiap hari. Contohnya daging, ayam, ikan dan sebagainya. Sesetengahnya makanan-makanan ini walaupun membekalkan sumber protein yang banyak namun apabila ia memasuki badan, ia bertukar menjadi lebih bersifat asid di dalam badan. Justeru logiknya proses penyembuhan akan mengambil masa yang agak panjang dan perut juga akan mengalami rasa sakit walaupun telah mengambil ubat.

Testimoni 16 tahun sakit gastrik sembuh setelah mengamalkan ESP dan Set Gastrik Shaklee. Baca SINI.

Untuk mengetahui lebih lanjut berkenaan cara pengambilan suplemen shaklee untuk sakit gastrik boleh hubungi saya di,

✍FB : Siti NorAini Sheikh Abdullah

✍FB Page : CelikSihat Page

✐Blog : CelikSihat 

✐Instagram : shakleeseriiskandar_kakct
✉Email : sitinurra77@gmail.com
✆HP : 019-514 6495
✆WhatsApp : 019.514.6495

➲COD Area : Bt Gajah, Tronoh, UTP, UITM, Bandar U, Seri Iskandar, Bota & Parit

Inshaallah saya sedia membantu anda!

#sharingisloving

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *