Uterine Fibroids: Robotics Surgery Pushes Limits.
Pic Credit : scientifist.com

Fibroid adalah ketumbuhan yang terbentuk daripada dinding atau otot rahim (uterus). Ia biasanya dialami oleh wanita yang subur. Bagi wanita hamil, mengalami fibroid ketika hamil yang sama-sama berkembang membesar bersama bayi di dalam kandungan boleh merisikokan bayi dan ibu hamil.

Antara komplikasi fibroid semasa hamil,

  • ibu hamil berisiko mengalami keguguran
  • fibroid yang besar boleh menghalang pengaliran darah pada fetus sekaligus mengganggu tumbesaran normal bayi
  • risiko kelahiran bayi pramatang
  • mengganggu laluan kelahiran akibat fibroid yang besar telah menghalang dan menutup laluan untuk kelahiran normal. Proses kelahiran secara pembedahan diperlukan
  • fibroid yang tidak mengecut merisikokan ibu selepas bersalin dan jadi punca rahim lambat mengecut. Kejadian tumpah darah boleh berlaku

Ok, banyak kan risiko fibroid aktif semasa ibu hamil.

Perkongsian hari ni, saya nak share kisah seorang ibu yang disahkan ada fibroid yang aktif semasa beliau hamil. Doktor mengesahkan fibroid ini turut sama-sama membesar dari 5.2cm hingga 10cm dan membahyakan ibu dan bayi dalam kandungan. Jom baca bagaimana cara beliau tangani masalah ini sehingga beliau berjaya bersalin normal tanpa ada sebarang masalah.

TESTIMONI 16: NURHAYATUL NIRA

FIBROID KETIKA HAMIL : SIZE SEBESAR 10CM MENGECUT DAN AKHIRNYA BOLEH BERSALIN NORMAL
.

Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Nama saya Nurhayatul Nira binti Ramli, berusia 37 tahun dan baru sahaja melahirkan anak keempat Januari yang lepas.
.

Fibroid Ketika Hamil : Size 10cm Doktor Sahkan Telah Mengecut Dan Boleh Bersalin Normal

Saya berkenalan dengan Shaklee dah lama, cuma tidak secara konsisten sebelum ni. Saya selalu mengadu pada kawan saya, Azlinda Ismail (SID 866459) tentang penat dan sakit-sakit badan yang saya alami. Beliau mengesyorkan saya mengambil multivitamin, Vitamin c dan kalsium disebabkan jadual kerja dan pemakanan saya yang tidak menentu. Alhamdulillah kesihatan saya bertambah baik dan lebih bertenaga. Niat saya mengambil suplemen adalah untuk sihat, serta kesihatan itu dapat saya gunakan untuk beribadat dengan lebih sempurna.
.

Bagaimanapun, saya mendapat “kesan sampingan” daripada pengambilan suplemen tersebut. Saya bukan sahaja semakin sihat, namun saya juga disahkan hamil di kala anak bongsu saya waktu itu berumur 5 tahun. Saya tidak langsung merasa penat di awal kehamilan sedangkan ketika itu saya berada di dalam lawatan kerja di sekitar United Kingdom selama 2 minggu.
Pasangan mana yang tak gembira bila dikhabarkan tentang zuriat yang bakal mereka timang. Bertambah gembira pada waktu scan, doktor mengatakan ada 2 kantung di situ!
.

Sangkakan Kembar Rupanya Fibroid Yang Semakin Membesar

Namun, selepas detailed scan dilakukan, doktor mengesahkan, kantung itu bukanlah kembar seperti yang disangkakan. Malang sekali ianya adalah cyst sebesar 5.2 cm. Tidak mahu putus asa, kami mendapatkan nasihat pakar seterusnya. Lebih memilukan, rupa-rupanya ia bukan cyst, namun active fibroid yang sebesar 6.7 cm kini berada dalam kandungan saya. Doktor menasihatkan agar saya melalui pembedahan caesaeran berikutan saiz fibroid yang semakin membesar dan membahayakan diri saya.
.

Fibroid Ketika Hamil Mengecut Kesan Setelah Konsisten Vivix Dan Omega Guard

Saya tak mahu putus asa. Saya selalu mendengar kehebatan tonik ajaib di wall sahabat saya. Saya nekad mencuba di atas risiko sendiri. Maka bemulalah episod saya dan Vivix. Ketika check up keempat, saiz fibroid hampir 10 cm dan saya teruskan ambil Vivix dengan konsisten dan yakin. Sahabat saya turut mencadangkan Omega Guard yang bertindak anti-radang sebagai menggantikan Vivix.
.

Alhamdulillah, pada 19 December 2016, checkup dengan pakar menunjukkan fibroid mengecil kepada 4.7 cm. Checkup terakhir pada Januari 2017 pula, pakar mengesahkan saiz fibroid ialah 4.2 cm dan lebih menggembirakan saya tidak perlu menjalani sebarang pembedahan kerana kepala bayi pun telah engaged.
.

Mengimbas Detik-Detik Kelahiran

Mengimbas kembali detik-detik kelahiran anak keempat saya. Kelahiran yang mudah dan paling cepat pernah saya rasakan. Pagi itu, saya mengalami kontraksi dan laluan cuma 2cm. Saya sempat bersolat jemaah Maghrib di masjid sebelum ke hospital malam itu. 9 malam, saya didaftarkan di Hospital Serdang. Saya sudah bersedia untuk melahirkan pada jam 9.30 malam.
Akhirnya pada 10:05 malam, 29 Januari 2017, lahirlah Ainur Mardhiah binti Abdul Muttalib ke dunia.Tanpa pembedahan, tanpa sebarang koyakan. Alhamdulillah.
.

Selepas je bersalin, saya terus minum 3 sudu Vivix supaya lebih bertenaga dan mahukan recovery yang cepat. Pada 30 Januari 2017, jam 6.30 pagi, doktor memeriksa saya dan akhirnya dibenarkan discharge pada jam 10 pagi itu juga. 13 jam sahaja di hospital, rekod untuk kelahiran semua anak-anak saya!
.

Saya masih lagi berpantang ketika testimoni ini ditulis, berpantang sendiri sambil menguruskan anak-anak seramai 4 orang yang masih kecil bukanlah sesuatu yang mudah. Namun kita sendiri yang memudahkannya dengan pengambilan suplemen yang betul dan berkualiti.
.

Terima kasih kerana dipertemukan dengan suplemen yang sangat berkualiti ini.

 

Fibroid Ketika Hamil : Size 10cm Doktor Sahkan Telah Mengecut Dan Boleh Bersalin Normal

Bagaimana Vivix Bantu Kecutkan Fibroid Ini?

Dalam Vivix mengandungi resveratrol. Gabungan resveratrol dan polifenol dari tumbuh-tumbuhan semulajadi dalam Vivix memberikan 16 jenis polifenol untuk meningkatkan stamina.

Polifenol dalam Vivix merupakan antioksidan yang kuat. Ia meransang tenaga di dalam sel dan meningkatkan kesihatan dengan hebat.

Boleh baca SINI, info lanjut

>>>>>> Bagaimana Vivix Bantu Atasi Pelbagai Penyakit Akibat Penuaan Sel <<<<<<

Berminat untuk dapatkan VITAMIN SHAKLEE untuk kesihatan anda?

Macam mana nak dapatkan VIVIX dan Omega Guard?

CARA PERTAMA

Anda boleh terus klik LINK DI BAWAH untuk pembelian secara online di laman e-sell menggunakan KAD DEBIT/CREDIT anda. Anda juga masih boleh memilih vitamin mengikut keutamaan dan budget anda dalam e-sell ini. Pihak Shaklee akan terus buat penghantaran produk SHAKLEE untuk anda.

CARA KEDUA

Boleh buat pembayaran terus pada saya, SITI dan saya uruskan untuk pembelian produk.

Anda berpeluang untuk jimat 15% hingga 25% dengan pendaftaran ahli Shaklee dengan saya.

Daftar ahli SHAKLEE untuk menikmati penjimatan berterusan dan PRIVILEGE sebagai ahli.

CARA KETIGA

Penghantaran depan rumah atau lokasi pilihan di sekitar Gopeng, Batu Gajah, Tronoh, Bandar Universiti, UTP, UiTM Seri Iskandar, Seri Iskandar, Parit & Bota. Boleh WHATSAPP saya, untuk urusan COD di kawasan tersebut.

Jika berdekatan dengan Branch Shaklee, boleh gunakan ID saya juga 1171436 untuk mendaftar sebagai ahli dan buat pembelian di sana.

POSTAGE SELURUH MALAYSIA INDONESIA SINGAPORE & BRUNEI

HUBUNGI SAYA SEGERA UNTUK KONSULTASI LANJUT DAN JADUAL MAKAN YANG BERKESAN UNTUK PENGAMBILAN SET KESIHATAN SHAKLEE. EKSKLUSIF UNTUK PELANGGAN-PELANGGAN SAYA!

 

BERMINAT UNTUK JANA PENDAPATAN DENGAN TEAM KAMI?

Dengan kualiti produk yang terjamin, saya memerlukan pengedar untuk memenuhi keperluan di setiap pelusuk negeri termasuk negara jiran seperti Indonesia, Singapura dan Brunei.

Hubungi saya jika anda berminat menjadi pengedar di kawasan anda, kehadiran anda amat dialu-alukan!

Pengedar Sah Shaklee  Anda:

Siti Noraini Sheikh Abdullah

(Shaklee ID 1171436)

Email : sitinurra77@gmail.com

✆HP : 019-514 6495

✆WhatsApp :019.514.6495

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *