Muka breakout akibat tersalah pilih kosmetik timbang kilo? Mengerikan kan? Nak tahu cara nak pulihkan kulit muka yang breakout dengan cepat dan selamat?

Hari ni saya nak share crite seorang teman yang ghairah nak cantik cepat tapi nak guna kosmetik yang tak tahu apa kandungan bahan dalam dia, siapa pembuatnya dan ade kajian ke tak ke atas kosmetik-kosmetik ni. Kalau kita tengok iklan kat tv atau majalah, bukan main effectnya. Memang mudahlah pengguna tergoda nak cuba.

cara nak pulihkan kulit muka breakout dengan cepat

Jom baca real story sahabat ni yang mengalami kerosakan kulit muka yang terok akibat tersalah pilih produk skincare dan tindakan beliau memilih suplemen & skincare yang natural lagi selamat untuk mengatasi masalah ni dengan berkesan.

Boleh baca SINI –> Kesan-kesan  Pemakaian Produk Penjagaan Kulit Yang Mengandungi Bahan Kimia Beracun dan Berbahaya.

Muka Breakout Teruk Selepas Pakai Produk Timbang Kilo

Nama saya Farah Qurratun Aini. Isteri dan ibu kepada 2 orang cahaya mata. Saya nak ceritakan kisah benar bagaimana kulit saya boleh breakout teruk dan kembali cantik selepas bersama Shaklee.

Dulu semasa bujang saya terjebak dengan produk timbang kilo. Masa tu takde ilmu pon pasal kandungan yang bahaya dalam kosmetik timbang kilo. Tapi jenama produk tu dulu memang terkenal lah.

Minggu pertama pakai memang cantik kulit. Putih bersih. Licin dan lembab. Keadaan macam tu elok selama 3 bulan. Bulan ke empat masa tu dah nak kahwin, dah mula tumbuh jerawat. Risau ! Tapi nasib baik jurusolek pandai tutup jerawat yang ada.

Selepas kahwin, makin teruk. Berjerawat penuh . Merah-merah lagi. Masa ni dah tertekan. Orang pula makin bertanya kenapa kulit macam tu. Malu nak berdepan dengan orang. Bila pakai produk tu semakin pedih jadi saya berhenti pakai produk tu.

Suami bawa saya ke klinik kulit untuk dapatkan rawatan. Mana klinik kulit tak pergi. Semua klinik pergi. Bayaran bukan murah. Ratus-ratus semuanya. Tapi kesan tetap sama malah makin teruk pon ada. Jadi suami tak bagi teruskan pakai produk klinik.

cara nak pulihkan kulit muka breakout dengan cepat

Kemudian saya mengandung. Dalam tempoh mengandung hormon tak stabil pula maka kulit kembali teruk. Sampaikan saya dirujuk ke doctor pakar kulit di hospital kerajaan. Saya dibekalkan ubat yang dikawal maknanya ubat sapu yang kuat. Saya pakai juga sebab masa tu terpaksa pakai untuk bagi kulit reda dari alahan yang teruk.

Selepas bersalin saya teruskan sesi dengan pakar kulit tu. 3 bulan sekali. Tapi sebabkan saya tak guna selalu ubat yang dibekalkan maka saya discaj sendiri appoiment dengan doctor pakar. Sebab risau juga efek ubat tu. Yang saya perasan ubat tu hanya sembuhkan lapisan luar sahaja. Jika tak pakai ubat tu, naik kembali merah-merah dan gatal-gatal.

Tekanan sangat masa ni. Dah tak larat naik segan dengan orang. Dah sengsara rasa nak melayan pertanyaan orang lirikan mata yang terkejut tengok kulit muka. Keyakinan diri pon takde masa tu .

Jadi saya nekad untuk rawat kulit saya dari dalam. Jika rawat dari luar sahaja ia hanya sembuhkan lapisan kulit luar sahaja. Di lapisan dalam masih ada baki-baki bahan kimia yang bahaya.

Saya mulakan dengan GLA Complex untuk stabilkan hormon. Saya perasan bila hormon tak stabil kulit muka semakin teruk. Jadi saya mulakan dengan stabilkan hormone dahulu dengam mengambil GLA Complex. Kemudian saya konsisten set radiant 4 shaklee iaitu ESP, SR VitaC Plus, Gla Complex dan Collagen serta Vivix.

Selepas sebulan saya consume tanpa miss terutamanya collagen tu saya dapati kulit muka lebih elok berbanding sebelum nya. Dan ramai yang menegur kulit muka makin ok dari dahulu. Cuma masa ini masih kelihatan parut-parut lagi.

Dan bila skincare youth masuk, saya terus beli tanpa lepaskan peluang dan pakai setiap hari. Alhamdulilah saya rasa semakin cantik sekarang dan suami sendiri tegur kulit makin cantik, tona kulit lebih sekata dan parut-parut kelihatan semakin pudar. Kalau suami sendiri yang tegur tu betul lah kan..kulit makin baik dan makin cantik.

Saya sangat gembira dan keyakinan diri kembali yakin untuk berjumpa dengan orang dan berselfie. Syukur , produk Shaklee mengembalikan keyakinan diri saya.

Itulah Shaklee Effect saya !
Terimakasih Shaklee.

Ermm, kesian kan.

Cara Nak Pulihkan Kulit Muka Breakout@Rosak Akibat Kosmetik Berbahaya

Ade 2 cara untuk pulihkan dan merawat  kulit muka breakout akibat kosmetik berbahaya ini. Iaitu dengan pengambilan nutrisi untuk kulit sebagai rawatan dalaman badan dan menggunakan produk penjagaan kulit luaran yang semulajadi dari Shaklee.

SET RADIANT 4 (Penjagaan kulit dari dalam)

set radiant 4,cara nak pulihkan kulit muka breakout dengan cepat

SET RADIANT 4 terdiri dari,

  1.  ESP
  2. Sustained Release Vita C
  3. GLA Complex
  4. Shaklee Collagen Powder

Baca SINI untuk info SET RADIANT 4 & 5

YOUTH INTENSIVE TREATMENT AND REPAIR SET (set Penjagaan kulit muka)

Youth Intensive Treatment & Repair set, cara nak pulihkan kulit muka breakout dengan cepat

YOUTH INTENSIVE TREATMENT AND REPAIR SET terdiri dari,

  1.  Luminous Gel Oil Cleanser
  2.  Perfecting Skin Toner
  3. Youth Activating Serum
  4.  Age Defense Moisturizer – SPF 50
  5.  Advance Renewal Night Cream
  6.  Radiance C & E

Baca SINI untuk info SET YOUTH SKINCARE

Sekiranya anda mengalami kulit muka breakout akibat tersalah pilih kosmetik berbahaya, atau anda mengalami banyak masalah kulit muka dan ingin dapatkan konsultasi produk yang sesuai dengan anda serta ingin membeli mana-mana produk yang bersesuaian mengikut budget anda,klik BUTTON berikut,

Atau hubungi saya di,

✍FB : Siti NorAini Sheikh Abdullah

✍FB Page : CelikSihat Page

✐Blog : CelikSihat 

✐Instagram : agen_shaklee_siti
✉Email : sitinurra77@gmail.com
✆HP : 019-514 6495
✆WhatsApp : 019.514.6495

Inshaallah saya akan bantu anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *