Hari ini, saya ingin berkongsi dengan pembaca bagaimana cara berkesan merawat sakit kayap yang menyerang muka sehingga hampir menjejaskan mata. Kisah ini adalah kisah dari seorang adik pelajar yang bernama SITI NORHAYATI ABDUL HALIM. Sakit kayap yang menyerang pada saraf-saraf mukanya menurut doktor hampir-hampir sahaja menjejaskan mata adik Hayati ni.

Jom kita baca.

Ingat lagi Ramadhan 2011, tragedi diserang penyakit kayap. kene tang muke plak tu. Habis separuh muke sebelah kanan melepuh2. Masuk Wad 5 hari sebab effect pada mata jugak. Makan ubat Anti-Viral Acyclovir 5x sehari. So, mmg tak boleh menunaikan ibadah berpuasa langsung! Lepas kene discharge, selain teruskan makan Acyclovir dan sapu dalam mata, Along Hadhatina Mkb bagi makan NUTRIFERON.

SAKIT KAYAP CEPAT SEMBUH GABUNGAN UBAT DAN SUPLEMEN SET KAYAP SHAKLEE

NUTRIFERON ni untuk boost balik sistem imunisasi yang dah jatuh/lemah. Alhamdulillah, berkat kuat semangat nak sembuh dan tak henti consume ubat & supplement Shaklee dari Along, kayap-kayap tersebut bertempiaran lari meninggalkan muke..

PARUT HITAM HILANG DAN KULIT JADI SEKATA ASBAB SET KAYAP SHAKLEE

LECITHIN pun consume jugak lepas tu sebab kayap ni tinggalkan parut hitam kat kawasan yang di’jajah’ kayap tu. Memang jadi “two Face” bile daftar masuk LLB di UiTM. Belajar tetap Belajar. Ubat makan jugak. Dalam 5 bulan berturut-turut makan LECITHIN dan juga B COMPLEX, warna kulit muka dah sekata balik. Dah takde ‘two face’.

Sakit Kayap Cepat Sembuh Asbab Set Kayap Shaklee
Sakit Kayap Cepat Sembuh Asbab Set Kayap Shaklee

..

Thanks to Emak Hajjah Nur Huda yang tak henti2 menjaga kakak time berkayap tu, Along- sebab buat research pasal kayap and bagi supplement SHAKLEE NUTRIFERON, LECITHIN & B COMPLEX tu… serta adik beradik lain yang menggembirakan hati dengan menggelar kakak si KAYAPA. Kikikikiki~

Bila sakit jangan risau, YAKIN PADA ALLAH. Sebab setiap sesuatu tu datang dari Allah. Bila dah cukup time, Allah akan ambil balik yang didatangkan tu. Kayap ni die bagi, then bile dah usaha dan YAKIN PADA DIA akan sembuhkan, dia ambil balik kayap tu. FAITH IS EVERYTHING!

HAppy Sayyidul Ayyam. Zikir Hari Ini: Ya Allah.

..

Tengok pic pon rasa ngeri kan. Dan orang yang kena kayap ni, walaupon kecik je kawasan kulit yang melepuh tu, sakitnya satu badan boleh terasa. Nak tidur malam pon terasa berdenyut-denyutnya. Sebab sakitnya berkaitan urat-urat saraf dan ruam yang timbul boleh menjalar juga di sepanjang saraf-saraf badan.

Fuhhh.. memang sakit sangat-sangat.

Alhamdulillah berkat sabar, doa dan ikhtiar tanpa berputus asa adik Hayati berjaya sembuh dari sakit kayap dengan cepat, selamat dan berkesan tanpa menjejaskan saraf mata dan parut-parut di muka.

Bagi mereka-mereka yang ingin mendapatkan konsultasi berkenaan cara berkesan untuk merawat sakit kayap serta vitamin yang bersesuaian untuk mengatasi masalah ini, bolehlah hubungi saya seperti no berikut.

✍FB : Siti NorAini Sheikh Abdullah

✍FB Page : CelikSihat Page

✐Blog : CelikSihat 

✐Instagram : shakleeseriiskandar_kakct
✉Email : sitinurra77@gmail.com
✆HP : 019-514 6495
✆WhatsApp : 019.514.6495

➲COD Area : Tronoh, UTP, UITM, Bandar U & Seri Iskandar

Inshaallah saya sedia membantu anda!

Pengedar Shaklee Perak
Pengedar Shaklee Batu Gajah
Pengedar Shaklee Tronoh
Pengedar Shaklee Seri Iskandar
Pengedar Shaklee UTP
Pengedar Shaklee UiTM Seri  Iskandar
Pengedar Shaklee Bandar U
Pengedar Shaklee Bota

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *