Sakit Batu Karang akhirnya sembuh tanpa perlu jalani operation ataupun rawatan laser selepas temui suplemen semulajadi. Kisah benar seorang teman yang asalnya dia hanya mengalami masalah sakit ketika buang air kencing namun masalah ini semakin teruk hinggakan doktor mengesahkan beliau sendiri terdapat batu karang dalam salurang kencing beliau setelah menjalani pemeriksaan.

Anda boleh baca tanda-tanda dan punca-punca sakit batu karang di SINI.

Jom kita baca.

 

Assalamualaikum W.B.T. Nama saya Akmal Mustafa dan berumur 28 tahun. Saya seorang suri rumah, mempunyai 3 orang anak dan kini menetap di Terengganu. Saya pernah mengalami masalah sakit kencing sejak dari bangku sekolah. Seingat saya ketika saya di tingkatan tiga.

SAKIT KETERLALUAN PADA PERANAKAN DAN SALUR KENCING TANDA SAKIT BATU KARANG

Penyakit tersebut berlarutan untuk jangka masa yang agak lama. Hinggalah apabila saya berkahwin pada tahun 2008. Kesakitan yang saya alami semakin teruk. Saya mula tahu saya menghidap batu karang apabila terjadi insiden selepas saya mengurut perut dengan bidan, pada hari yang sama saya merasa sakit yang terlampau dahsyat.
.

Sakit batu karang sembuh tanpa operation dan rawatan laser

Seperti ada sesuatu yang tajam seolah menghiris bahagian peranakan serta saluran kencing saya hingga menyebabkan saya menggelupur kesakitan. Bahkan saya tak mampu untuk berjalan kerana terlampau sakit. Suami saya terpaksa menggendong saya ke hospital kerana keadaan saya yang tak mampu untuk berjalan.
.

Bermula dari situ doktor melakukan scan dan test urine dan dapat detect saya mengalami batu karang. Ini berlarutan sehingga saya merasa sakit dalam saluran kencing, sakit ketika bersama suami, rahim bengkak dan jangkitan kuman. Saya mengalami perkara ini sejak berumur 15tahun. Selain ubat hospital saya ada berikhtiar dengan ubatan kampung. Minum rebusan akar kayu dan ubat homeopathy.
.

Tapi kesannya saya mengalami pening yang melampau serta saya juga terpaksa berjumpa pakar ENT kerana ubat yang saya makan menyebabkan dalaman saya kepanasan hingga memberi effect telinga saya sakit dan berdengung.
.

SAKIT BATU KARANG SEMAKIN BERKURANGAN SETELAH MULA MAKAN SHAKLEE

Doktor sarankan saya berhenti dan mencadangkan saya supaya makan ubatan yang telah ditetapkan dos pengambilan yang betul. Akhirnya saya stop dan selepas itu hanya menggunakan suplemen Shaklee. Saya berikhtiar dengan produk Shaklee selepas hasil pencarian di internet.
.

Pada mulanya saya hanya mengambil Alfalfa Complex dan Garlic sebagai langkah untuk mencegah kencing kotor. Alhamdulilah sekitar 1 minggu konsisten saya dapat kesan positif. Sakit bertahun yang saya alami dan bergantung dengan pil killer untuk tahan kesakitan hilang! Lepas tu saya mula ambil tambahan vitamin lain seperti Ostematrix dan Vita-C. Then saya buat pemeriksaan doktor untuk kepastian, sakit kencing saya hilang, kencing kotor pun pulih, rahim dah tak bengkak. Tapi batu karang masih ada.
.

Kemudian saya mula membeli tambahan vitamin sebab saya nk kesan yang extra. Saya nak hilangkan terus batu karang. Saya mula minum Vivix. Alhamdulilah. Bersyukur sgt asbab sebotol Vivix yang saya minum, hasil pemeriksaan doktor batu karang saya hilang! Doktor pun terkejut dan tanya apa yang saya amalkan. Saya bawa botol Vivix dan tunjuk pada doktor. Doktor nasihatkan saya untuk terus amalkan pengambilan nutrisi yg sihat untuk mencegah batu karang dari terbentuk kembali. Saya mula beli Vivix selepas daftar sebagai ahli Shaklee.
.

BERANIKAN DIRI MENCUBA VIVIX

Saya tahu tentang Vivix hasil dari research dan produk study serta mencari testimoni pengguna Vivix dan saya mengambil sesudu kecil sekali sehari. Saya juga turut mengambil suplemen shaklee lain seperti Garlic, Alfalfa, Garlic, Vita-C dan Ostematrix. Antara hyling crysis yang saya alami ialah letih dan mengantuk, kencing menjadi sangat kuning dan beransur bersih dari hari ke hari. Oleh kerana saya menyusukan anak, hari pertama dan kedua baby kurang menyusu, mungkin ada perubahan pada rasa. Tapi saya lebihkan minum air putih. Sesudu Vivix sehari saya bahagikan untuk pengambilan 3 hari supaya kandungannya dapat balance dgn tubuh saya.
.

Alhamdulilah dengan cara tu baby saya kembali menyusu macam biasa dan lepas tu saya minum sesudu kecil sekali sehari balik. Dua minggu selepas minum Vivix, perubahan ketara saya tak lagi rasa sakit dan tak selesa pada saluran kencing. Tubuh menjadi ringan dan bertenaga dan tak mudah letih. Susu badan juga semakin meriah.
.

RESULT DOKTOR MENUNJUKKAN URIN BEBAS KUMAN DAN TIADA LAGI BATU KARANG

Saya mengambil masa dua bulan makan pil dan vitamin dan 2 minggu untuk menghabiskan 1 botol Vivix. Hasil scan dan urine test kuman batu karang dan batu karang hilang. Saranan saya pada yang mengalami penyakit batu karang, cubalah berikhtiar dengan suplemen Shaklee terutamanya Vivix, kerana Vivix berfungsi membantu untuk merawat sistem dalaman tubuh badan kita.
.

Saya sangat bersyukur pada Allah asbab pengambilan ViVix dan beberapa vitamin lain batu karang saya sembuh. Saya sangat berpuas hati dengan produk Shaklee. Alhamdulilah dan syukur kehadrat Ilahi dengan limpah kurniaanNya saya sembuh dan dapat menjalani kehidupan dengan selesa dan tenang. Terima kasih atas peluang ini.

#supermomshakleestory

RISIKO RAWATAN SAKIT BATU KARANG

Umum kita ketahui sebenarnya bila batu karang sudah membentuk pada sistem urinari kita, sampai satu tahap sakitnya bukan kepalang.

Batu-batu karang tersebut akan semakin terkumpul dan membesar. Tiada penyelesaian ubat melainkan terpaksa melalui operation ataupun rawatan laser bagi memecahkan batu-batu karang tersebut.

Rawatannya pun bukan mudah. Kalau rawatan di hospital swasta pasti kosnya menelan belanja yang besar. Kalau mendapatkan rawatan di hospital pula, yang pastinya pesakit perlu bersabar dan perlu melalui pemeriksaan berperingkat serta menunggu giliran tarikh untuk operation ataupun rawatan laser.

Sementara menunggu tu memang mereputlah pesakit batu karang menahan kesakitan bila masa sakit ini datang menyerang.

Risiko lain sekiranya telah menjalani rawatan pembuangan batu karang ataupun laser ialah risiko untuk batu karang terjadi balik tetap ada dan besar. Wuarghhh , ni la yang paling tak best.

Alhamdulillah asbab SET BATU KARANG SHAKLEE, pesakit kini bebas dari sakit batu karang.

Justeru, kalau anda mempunyai tanda-tanda sakit batu karang, silalah cuba berikhtiar untuk merawat penyakit batu karang dengan mengambil suplemen tambahan shaklee iaitu SET BATU KARANG SHAKLEE seperti kes di atas.

SET LENGKAP BATU KARANG SHAKLEE

Set Lengkap Batu Karang Shaklee terdiri dari,

VIVIX

– Berfungsi dengan mengimpak 4 mekanisma utama sel. Baca SINI. Berkebolehan untuk memecahkan batu-batu kristal yg terbentuk dalam sistem urinari manusia.

GARLIC

– berfungsi seperti antibiotik semulajadi pada tubuh untuk melawan jangkitan kuman dan masalah kencing kotor

ALFALFA

– mengurangkan infeksi dan inflamasi

B COMPLEX

– sumber vitamin B6 untuk tubuh dan berfungi untuk menurunkan kandungan oksalat pada buah pinggang

OSTEMATRIX

– membekalkan sumber magnesium yg baik yang membantu menurunkan oksalat juga

Sr VITA C

– sumber citrate yang baik yang bila bertemu dengan mineral kalsium dalam tubuh ia dapat diserap dan dimanfaatkan di usus lagi. Ia juga bersifat mengasidkan urin. Batu karang tidak akan terbentuk dalam urin asid.

OMEGA GUARD

– membakar lemak berlebihan manakala kandungan lemak Omega3 yang tinggi dalam Omega Guard membantu mengelakkan pembentukan batu karang.

Sekiranya anda ingin mendapat terus SET LENGKAP BATU KARANG ini secara kredit online tanpa melalui saya, anda bolehlah klik terus pada BUTTON berikut.

Sakit Batu Karang Sembuh Tanpa Perlu Operation Atau Rawatan Laser

 

Atau,

Bolehlah hubungi saya di,

✍FB : Siti NorAini Sheikh Abdullah

✍FB Page : CelikSihat Page

✐Blog : CelikSihat 

✐Instagram : shakleeseriiskandar_kakct
✉Email : sitinurra77@gmail.com
✆HP : 019-514 6495
✆WhatsApp : 019.514.6495

Inshaallah saya akan bantu anda.

Setiap pelanggan yg membuat belian vitamin dan set kesihatan shaklee dengan saya berhak untuk mendapat panduan/konsultasi berkenaan pengambilan vitamin beserta pelbagai info-info diet pemakanan yang sihat.

Terima kasih.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *