Para ibu bapa mesti runsing apabila anak kerap sakit demam selesema. Khususnya anak kecil. Letih berulang-alik ke hospital dan anak kerap terpaksa makan ubat. Lebih-lebih lagi anak yang dihantar ke pengaruh atau nursery. Anda baru sahaja mengambil cuti kerana anak anda sakit. Dan anak anda baru sahaja baik demam selesema tetapi sebaik sahaja anda mula menghantar ke pengasuh dan nursery, dia mudah kembali mendapat demam, selesema batuk dan sebagainya.Anak Kerap Sakit Demam, Batuk, Selesema. Ini Yang Perlu Anda Lakukan!

Tahu tak? Itulah petanda tahap imuniti badan anak anda lemah. Cerita ringkasnya, dia tidak mampu bertahan dengan faktor persekitaran yang penuh dengan agen pembawa penyakit seperti virus demam, bakteria selesema (flu) dan sebagainya.

Apakah bahaya kanak-kanak yang mempunyai imun badan yang rendah?

Tubuh badan manusia sememangnya telah mempunyai perisai pertahanan tubuh yang tersendiri. Ia dipanggil antibodi.  Dan kesan antibodi lemah ini boleh membawa kepada,

  • Anak jadi kurang aktif,
  • mengganggu proses tumbesaran badan
  • masalah yang lebih serius sehingga  boleh membawa maut seperti serangan pneumonia, influenza dan sebagainya.

Sebenarnya kita boleh sahaja tingkatkan tahap kekebalan tubuh anak-anak kita melalui suplemen tambahan. Ini kerana anak-anak kecil kbiasaannya kurang mendapat nutrisi yang lengkap dari makanan. Justeru itu yang membawa kepada lemahnya antibodi tubuh.

Jom baca kisah berikut bagaimana nak tingkatkan tahap kesihatan anak kerap sakit demam batuk selesema

TESTIMONI 1 : WAN ZAINAB BT WAN MUHAMAD

ANAK KERAP SAKIT DEMAM BATUK SELESEMA. SUPPLEMEN TERBAIK UNTUK MENAIKKAN ANTIBODI ANAK YANG LEMAH
.

Assalamualaikum.

Saya Wan Zainab Bt Wan Muhammad. Ibu kepada 2 orang anak lelaki yang sedang membesar.

Saya ingin ceritakan kisah shaklee effect anak saya Muhammad Hud. Hud berusia 1 tahun 4 bulan sekarang dan sistem pertahanan badan beliau agak lemah. Seawal usia 2 bulan Hud sudah demam. Bukan sahaja demam tapi diikuti dengan batuk juga selsema. Hud mudah terima jangkitan daripada orang lain.

Anak Kerap Sakit Demam, Batuk, Selesema. Ini Yang Perlu Anda Lakukan!

Hud paling kerap demam berbanding anak pertama. Saya perasan bila demam, Hud akan selesema dan juga batuk. Batuk Hud pula berkahak dan menganggu tidur beliau. Kesian Hud bila batuk.
.

Umur Hud 7 bulan, saya mula berikan Hud Omega Guard, Nutriferon & Vitamin C. Alhamdulillah, nampak perubahan yang mana selesema dan batuk cepat pulih. Saya tidak risau bila keadaan ini berulang dan saya akan sediakan suplemen sahaja untuk Hud.
.

Kadangkala jika Hud batuk-batuk, saya juga bawanya jumpa doktor dan doktor akan check paru-paru beliau. Alhamdulillah paru-paru Hud sihat dan cuma batuk-batuk biasa sahaja. Saya risau juga. Maklumlah, masalah Pneumonia masa kini sangat berleluasa dalam kalangan bayi.

Bila Batuk Menyerang, Saya Mula Berikan Omega Guard, Vitamin C dan Nutriferon Untuk Elak Batuk Yang Berpanjangan

Baru-baru ini Hud selsema dan batuk. Seperti biasa saya cepat-cepat berikan Omega Guard, Vitamin C dan Nutriferon. Dalam masa 2 3 hari sudah nampak perubahannya.
.

Kesihatan Hud paling saya risau sebab badan beliau masih kecil dan dalam proses bina dan kuatkan antbodi untuk pertahanan penyakit. Jadi, tugas saya adalah berikan makanan yang terbaik untuk beliau.

Kini, ketiga-tiga suplemen ini adalah suplemen wajib untuk anak-anak saya. Hud sangat gemarkan ketiga-tiganya. Kalau makan vitamin C, memang tak cukup 1 biji. Sangat senang ajar dia makan suplemen.
.

Saranan saya buat ibu-ibu di luar sana, berilah anak-anak anda makanan tambahan supaya badan mereka terlindung daripada sebarang penyakit bawaan Virus. Makanan sekarang ini tak sama macam zaman nenek moyang kita dahulu.
.

Anak-anak kita perlukan suplemen untuk top up semula nutrisi yang hilang daripada makanan yang kita makan. Tambahan pula, kanak-kanak adalah insan yang suka memilih untuk makan.
.

Anak-anak kita adalah harta kita. Hargailah dan sayangilah mereka. 😉

Jadi, saya memang akan rekemen ibu bapa yang mencari Set Kesihatan Kanak-Kanak Shaklee untuk mengambil Mealshakes, Omega Guard, Vita-Lea For Children & Vita C Chewable

Sekiranya anda inginkan konsultasi cara nak tangani anak kerap sakit demam batuk selesema dan sebagainya bolehlah hubungi saya seperti tertera berikut. Dapatkan vitamin Shaklee pada harga ahli dan penjimatan berganda serta nikmati manfaat-manfaat keahlian Shaklee, KLIK BUTTON ini.

Atau boleh juga cari saya di sini,

FB : Siti NorAini Sheikh Abdullah

FB Page : CelikSihat Page

Blog : CelikSihat

Instagram : agen_shaklee_siti

Email : sitinurra77@gmail.com

HP : 019-514 6495

WhatsApp : 019.514.6495

COD : Gopeng, Batu Gajah, Tronoh, Bandar Universiti, UTP, UiTM Seri Iskandar, Seri Iskandar, Parit & Bota

Inshaallah saya akan bantu anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *